Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

С цвете и играчка Добрич излиза на протест в памет на малкия Крис

С автошествие и протест на мястото, където на Гергьовден се случи зверската катастрофа, жителите на Добрич днес ще почетат паметта на 3-годишния Крис, който почина от получената тежка черепно-мозъчна травма

В памет на 3-годишния Крис, който почина след тежката катастрофа станала навръх Гергьовден на кръстовището на бул. „Русия“ и ул. „Христо Ботев“, днес ще се проведе автошествие. То ще стартира в 16 ч. от паркинга на Стоматологията. Ще продължи по  ул."Отец Паисий" (посока Бакарди), бул. 25-ти Септември, бул. Русия до кръстовището с ул. "Христо Ботев".

От 17 ч. на кръстовището, където стана катастрофата, ще се състои мирен протест в подкрепа на семейството и с искане за справедливо наказание и призив за повишено внимание при шофиране в условията на град Добрич.

„Думите са излишни. Безсилието е неописуемо. Призоваваме всички присъстващи да са облечени символично в червено. В почит на червеният сигнал на светофара. Да носят играчка и цвете, които да поставим на мястото на катастрофата. Дано Крис ни прости безхаберието и невниманието на възрастните и бързащите да хванат червения светофар! Защото ние няма да си простим!“, заявяват организаторите.

Днес фенове и футболисти от Добрич организират дарителска кампания за семейството на момченцето. От 15:30 часа стадион "Дружба" ще е отворен при вход свободен за последното ни домакинство през този сезон във Втора лига за мача „Добруджа“ – „Янтра“ /Габрово/. На входовете на стадион "Дружба" ще бъдат поставени кутии и всеки зрител ще може да подкрепи според възможностите си каузата. С дарения ще се включат и футболистите, треньорите и служителите в клуба. Всички събрани средства ще бъдат предоставени на семейството на Крис. Сумата ще се използва за възстановяването на ранената 9-годишна сестра на Крис и за лечението на майката, която също пострада.

c