Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Удари последният звънец за випуск 2021 г. на СУ "П. Р. Славейков" в Добрич

Засмени лица, огрени от порива на младостта, многобройни снимки, запечатали мигове на сърдечност, взаимност и поздравления, балони и цветя - така очакваният последен звънец за випуск 2021 най-сетне удари. СУ “П. Р. Славейков” в Добрич изпрати своите възпитаници с трогателно тържество, на което ученици, родители и учители споделиха думи и емоции, съобщиха от учебното заведение.

Ръководството на училището спази всички мерки за социална дистанция по изключително елегантен начин и успя да съхрани и предаде духа на традиционното училищно тържество. Спомените изпълниха със сълзи на умиление и радост очите на всички. Песни, танци, китари и думи на признателност белязаха празничната вечер. Последната година на зрелостниците в училище беше пълна с цветовете и оттенъците на добрите и лошите мигове, белязали живота на всички ни.

От началото до края животът в училище е пълен с емоции, и то какви! Сблъскахме се с много неща за първи път, преодоляхме ги и се втурвахме в други мигновено. Помним всички онези малки и големи неща, които сме направили, всички хора, които са ни вдъхновили по пътя на узряването и колко мечти сме сбъднали. Научихме се да мислим. Пожелаваме си да бъдем горди с личностите, в които сме се превърнали,“ споделиха абитуриентите.

В очакване на влака-мечта и голямото пътешествие, наречено Живот, един пъстър и артистичен 12 клас си взе сбогом с училището и пое с широко отворени и любопитни очи пътя на зрелите хора. Развълнуваните абитуриенти благодариха на своите учители, помогнали им да минат през толкова много и да стигнат до тук.

Финалните думи бяха предоставени на директора на училището Георги Георгиев. „Скъпи ученици! Благодаря Ви за вълнението да съм с Вас в последния Ви учебен час. Поздравявам Ви, скъпи момичета и момчета, за постигнатия отличен успех през тази учебна година. Поздравявам Ви за високите постижения през целия курс на обучение. Благодаря Ви за всеотдайността и последователността, с които работихте и утвърждавахте престижа на училището. Пожелавам Ви смелост и дързост за бъдещите избори и решения. Пожелавам Ви устременост в постигането на целите“, бяха думите на г-н Георгиев към абитуриентите, след което поздрави и техните родители с успехите на децата им.

c