Водещи новини - дясно Образование Общество Храна и напитки

Отличия за ученици от ПГ по туризъм в Добрич от Национално състезание по професии

Възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” в Добрич завоюваха отличия на Национално състезание по професии, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Нели Апостолова. Надпреварата се проведе вчера в София.

Моника Василева от 12 в клас участва в категорията „Готвач“. Нейното задание бе на принципа „черна кутия“ да приготви по 3 порции предястие и основно ястие от задължителните продукти филе пъстърва, бекон, свинско контрафиле, праз, левурда. Ръководител на Моника е Павлета Митева

Ина Денчева от 12 б клас участва в надпреварата в категория „Сладкар“. Тя   приготви трицветен хляб с моркови, цвекло и спанак, за десерт – лимонов меренг тарт. Ръководител на Ина е Милена Ненчева.

Вилина Кирилов от 12 б клас се състезава в категория „Сервитьор-сомелиер“. Заданието й бе да зареди маса за двама, да сервира на клиентите  ястията на готвача, да презентира на английски и да декантира вино. Ръководител на Вилина е Ивелина Георгиева

Знания и умения в категорията „Хотелиер” демонстрира Мелис Дервиш от 11 а клас. Тя посрещна гост на рецепция, комуникира на немски език и решава казус. Ръководител на Мелис е Камелия Радева.

Аниматорите от 12 а клас Деница Попова, Георги Каменов и Савелий Усенко, от 11 а клас Мелис Дервиш и Ванеса Иванова и от 12 г клас Павлос Сашев представиха вечерна анимационна програма за 15-20 минути. Техен ръководител е Камелия Радева.

Екипът аниматори завоюваха бронзов медал. Те представиха емоционално, зареждащо фолклорно шоу с елементи на скеч, игра с публиката и танци. Моника Василева от 12 в клас стана четвъртият най-добър млад готвач в България за 2021 година.

„Много се гордеем с чудесното представяне на целия отбор – сподели Нели Апостолова. – Поздравления за тези смели, усмихнати, талантливи деца. Те са нашето бъдеще. Справиха се с много трудности по време на тренировките и на самото състезание. Адмирации за учителите по професионална подготовка, които в много кратки срокове успяха да подготвят качествено състезателите си”.

Follow Me:

Related Posts

  1. Нели Апостолова says:

    Специални благодарности към Слави Михов и екипа му за отличната подготовка на аниматорите ни!😘

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *