Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Протест в Добрич в памет на загиналия след катастрофа 3-годишен Крис

Те призовават гражданите да занесат плюшена играчка или цвете

Граждани на Добрич се организират в социалните мрежи, за да изразят скръбта си от смъртта на 3-годишвия Крис, който почина след тежка черепно-мозъчна травма, получена при катастрофа. Те искат да подкрепят семейството на детето и да заявят, че очакват справедлива присъда за виновника.

За утре, 16 май, е организиран протест в подкрепа на семейството на Крис. Той ще се състои на кръстовището, където навръх Гергьовден се случи катастрофата.

„Искаме справедливи присъди, виновните зад решетките, без пари под масите и Общината да си върши работата“, заявяват организаторите. Мирният протест е в подкрепа на семейството. Справедливо наказание. Призив за повишено внимание при шофиране в условията на град Добрич.

"Думите са излишни! Безсилието е неописуемо! Призоваваме всички присънващи да са облечени символично в червено. В почит на червеният сигнал на светофара. Да носят играчка и цвете, който да поставим на мястото на катастрофата. Дано Крис ни прости безхаберието и невниманието на възрастните и бързащите да хванат червения светофар! Защото ние няма да си простим!", заявяват организаторите. Те призовават гражданите да занесат плюшена играчка или цвете.

c