Водещи новини - дясно Култура Общество

15 май – Международен ден на семейството

На 15 май се отбелязва Международният ден на семейството. Това става с решение на Общото събрание на ООН от 20 септември 1993 година. Официално денят се чества от 1994 година и отразява значението, което международната общност отдава на семействата. Празникът дава възможност да се популяризират проблемите, свързани със семействата, и да се повиши осведомеността за социалните, икономическите и демографските процеси, които ги засягат.

Международния ден на семейството дава възможност за насърчаване на информираността и увеличаване на знанията по социални, икономически и демографски процеси, които засягат семействата. Институциите си поставят за цел да се привлече общественото внимание към редица проблеми в семейната среда.

В своята резолюция Общото събрание на ООН също така отбелязва, че разпоредбите, свързани със семейството, продължават да предоставят насоки относно начините за засилване на политическите компоненти и програми, насочени към семействата, като част от цялостен подход към развитието им.

Международният ден на семейството е вдъхновил серия от събития за повишаване на осведомеността, включително и на националните семейни дни. В много страни този ден дава възможност да се изтъкнат различни области на интерес и значение за семействата.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *