Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

Шампион по културизъм е новият шеф на НАП Румен Спецов от Добрич

Новият изпълнителен директор на Националната агенция по приходите, назначен днес от служебния кабинет, Румен Спецов, е многократен шампион по културизъм с над 20-годишен стаж в спорта.  

Румен Спецов е изявен атлет в редица спортове - хандбал, лека атлетика и бойни изкуства. Той е многократен шампион по културизъм с над 20-годишен стаж в спорта. Участва на множество турнири в България, където достойно се класира в челната тройка на категория до 100кг. Вицерепубликански шампион е през 2009г., 2014г. и 2015г. Републикански шампион по културизъм за ветерани е през 2014г. и 2015г. Подпомага активно подготовката на състезатели в различни категории, класирали се на призови места в България и чужбина. Работил е и в Дубай.

Румен Спецов от Добрич стана шеф на НАП

Лицензиран съдия към Българска федерация по културизъм и фитнес и един от тримата треньори  в първото фитнес риалити, излъчвано по БНТ HD – „Супер Промяна 2“.

Румен Спецов е и експерт по здравословно хранене.

В професионалното си портфолио има 14 години стаж в системата на НАП, където заема различни отговорни постове. В периода 2009 г. – 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич.

През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

Има две магистърски степени от Стопанска академия „Д.А.Ценов“ в Свищов – със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“.

c