Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Окръжната прокуратура в Добрич поема разследванията на две катастрофи, довели до смърт

Досъдебното производство за катастрофата на 6 май в Добрич, в която пострада семейство с две деца, ще бъде предадено от Районната на Окръжната прокуратура по компетентност, съобщи за Про Нюз Добрич Районният прокурор Петко Тухчиев. Както вече информирахме, тази нощ е починал 3-годишният Крис, тежко ранен в катастрофата. С контузии са майка му и 9-годишната му сестричка.

Катастрофата стана на кръстовището на бул. „Русия” с ул. „Христо Ботев”. При нея лек автомобил „Ауди”, при преминаване на червен светофар, удря насрещно движещ се „Фолксваген”, който предприема маневра завой на ляво към ул. „Христо Ботев”. Крис, сестричката му и родителите им пътуваха във втората кола.

„Разследва се кой е виновен за тежкия пътен инцидент, там има сблъсък между два автомобила, предстои изготвяне на експертизи“, посочи Тухчиев. 43-годишният шофьор на „Аудито“, който е от Добрич, не е криминално проявен, в прокуратурата нямат информация за някакви негови противообществени прояви.

Разследването за катастрофата на 11 май край с. Приморци също отива в Окръжната прокуратура. В този инцидент бе ранена 81-годишна жена, която по-късно също почина.  „Извършена е аутопсия на жената. Там също предстоят експертизи и ще се изяснява кой е виновен“, каза Тухчиев.  

Припомняме, че катастрофата възникна около 10.30 часа на 11 май. При нея се удрят два леки автомобила – „Хонда” и „Опел”. Причината за възникването на инцидента е неспазване на дистанция от страна на водача на „Хонда”-та.

снимка: архив

c