Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Обявиха обществено обсъждане на проект на План за интегрирано развитие на Община Добрич

Обществено обсъждане на проект за План за интегрирано развитие на Община град Добрич /ПИРО/ за 2021-2027 година е обявено в сайта на местната администрация. Посочва се, че в своята същност ПИРО е основополагащ, стратегически документ и е важен инструмент за управление през следващите 7 години.

Пространственият обхват на ПИРО включва цялата територия на Общината. Той осигурява пространствена, времева и фактическа координация и интеграция на различни политики и планови ресурси за постигане на дефинираните цели за трайно подобряване на икономическото, социалното и екологичното състояние на територията на Община Добрич.

ПИРО е със средносрочно действие, като времето за неговото изпълнение съвпада със следващия програмен период на ЕС – 2021-2027 г. Основната му цел е да предложи обща рамка и последователност от конкретни действия за устойчиво и интегрирано развитие на местно ниво, обединени в конкретна програма за действие.

Всички заинтересовани лица могат да представят писмени предложения, становища и мнения по предложения проект на ПИРО до 31 май  на електронен адрес: dobrich@dobrich.bg с копие до cneshkova@arci-ngo.org.

c