Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

БСП Добрич провежда неприсъствена конференция, на която ще предлага кандидат-депутати

Неприсъствена конференция провежда БСП Добрич за предложения за кандидат-депутати за изборите на 11 юли, съобщи за Про Нюз Добрич Мая Димитрова – народен представител в 45-ото Народно събрания. Това е решено на вчерашния пленум на общинската организация. От днес до неделя партийните организации трябва да направят нови предложения за листата, или да препотвърдят старите, от вота на 4 април. Предложенията за кандидати за депутати в следващото Народно събрание най-вероятно ще останат същите от предишните избори, коментира по-рано Димитрова.

Градската конференция е неприсъствена заради епидемичната обстановка. Това означава, че от 17 до 21 май делегатите трябва да посетят централата на БСП, за да подпишат протоколите с предложенията.

 В редиците на социалистите се коментира, че за вота на 11 юли листата на „БСП за България“ в региона на Добрич ще си остане същата. Възможно е, разбира се, да има и нови предложения от общинските организации, а това ще стане ясно до 22 май, когато трябва да приключат конференциите по общини. До 25 май Областният съвет на БСП трябва да е подредил листата. Последна дума ще има Националният съвет на партията. Не се очаква обаче съветът да направи размествания, такива не са били правени за изборите на 4 април.

c