Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Втората за тази пролет „Пчеломания“ отваря врати в Добрич

За втори път тази пролет в Добрич ще се проведе специализираното изложение “Пчеломания”. То отваря врати днес и ще продължи до 15 май в Спортен комплекс „Простор”.

Пчеларският пазар се организира от Добрички панаир АД. Първото издание на „Пчеломания“ беше в беше в края на месец март, тогава участниците бяха над 30. „Имаше фирми, които не успяха да дойдат през март заради усложнената епидемична обстановка. Затова решихме да има второ издание и повторно да поканим изложители от бранша, още повече, че започна активната работа по пчелините и фирмите и посетителите ще имат полза“, обясни за Про Нюз Добрич изпълнителният директор на Добрички панаир Звезделина Иванова.

Пазарът ще се проведе на открито в спортния комплекс, при спазване на мерките за безопасност. Изложението ще бъде отворено от 8:30 ч.

Ще се представят производители и търговци на мед и пчелни продукти, оборудване и инвентар, восъчни основи, кошери, центрофуги, облекло за пчелари, лицензирани майкопроизводители. Ще се предлагат занаятчийски стоки, торове, защитни мрежи за полски култури и др.

Около 15 фирми ще участват в пчеларския пазар

c