Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В Албена организират плувен празник за деца от 6 до 14 години

Плувен празник за деца от 6 до 14 години ще се проведе на 15 май в курорта Албена. Събитието се организира от клуб Grand Swimming Trainers, с подкрепата на Българската федерация „Спорт за всички“ и Albena Resort Bulgaria. Началото е от  10:00 часа на басейна в хотел „Добруджа“.

„Работим вече втора година в Албена и децата са наши възпитаници от общините Балчик и Каварна и от Варна. Клубът ни е член на Федерацията, която популяризира спорта за здраве. Трябваше да проведем такива събития и миналата година, и в началото на тази, но това не се случи заради пандемията. Сега мерките позволяват и дечицата тренират от началото на април в Албена. Правим събитието, за да може всеки да покаже какво е научил и да се мотивира да продължи да спортува. Мисля, че апатията сред децата е голяма, не им се прави нищо, стоят само пред компютрите. Желанието ни е децата да живнат и да покажат плувни умения“, сподели за Про Нюз Добрич управителката и треньор в клуба Стефка Красимирова.

Очаква се в плувния празник да се включат около 40 деца. Те ще преплуват различни дължини, ще има и щафета. Всички малки плувци ще получат медали, осигурени от Федерацията, и сертификати за участие, а също награди и лакомства.

„Каним всички наши малки рибки да споделят какво са научили през краткото време в тези тежки времена. Въпреки трудното положение за спорт, всички не спираха да плуват и дойде моментът да бъдат възнаградени. Ще има състезания, награди, снимки и много забава! Мероприятието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки и указания“, посочват от клуба.

c