Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Ученици седнаха в стола на директора в Деня за самоуправление в Добрич

Ден на ученическо самоуправление се проведе в Иновативно средно училище „Димитър Талев“. Членове на Управителния ученически съвет подготвиха и се включиха активно в отбелязването на Деня за ученическото самоуправление. Те имаха възможността да заемат и изпълняват различни длъжности - директор, заместник директори по учебната и административно - стопанската дейност, преподаватели, педагогически съветник, логопед, ресурсен учител, завеждащ административна служба, домакин, библиотекар, охрана.

В стола на директора на училището седна амбициозният и успешен десетокласник – Ростислав Тодоров, който се запозна с работата и отговорностите на добрият лидер. Като помощник директори по учебната и административно - стопанската дейност отлично се справиха Теодор Тодоров от 11-а и деветокласникът Павел Иванов.

В канцеларията  влезе - Антоанета Димитрова от 10-а клас, която подготви и „първата заповед на новия директор“, а десетокласничката Анита Милева издаде на ученици няколко служебни бележки и книги от училищната библиотека.

Гимназистите Виктория Стоева, Иван Димитров, Диляна Димова и Виктория Илиева се включиха с особен интерес в работата на педагогическия съветник, логопеда и ресурсните учители в училището.

Охраната бе поверена на осмокласника Михаил Михов, който с внушителната си фигура и респект, отговорно осигуряваше пропускателния режим в училищната сграда.

Кристиян Димитров бе новоназначеният преподавател по английски език и изнесе своя първи „открит урок“ пред учениците от профилираната паралелка по софтуерни и хардуерни науки, с интензивно изучаване на АЕ. Темата бе съобразена с изискванията на Европейския съюз за опазване на природата и прилагане на сериозни мерки за намаляване на замърсяванията, чрез рециклиране на стъклени, пластмасови и други отпадъци. Той бе подготвил и забавни кръстословици, разбира се само за англоговорящи, за да затвърди знанията на своите ученици.

В края на дейностите гимназистите споделиха, че участията им днес в инициативата са дали възможност да почувстват отговорностите и задълженията на своите учители, да изразят своите лидерски качества, организаторски умения, чувството за самоконтрол, а също и да обогатят своя социален опит.

c