Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Тържествено ЕГ „Гео Милев” в Добрич изпрати абитуриентите си (+снимки)

С вълнуващо тържество днес Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич изпрати абитуриентите си от випуск 2021. За последен път училищният звънец удари за 131 зрелостници от 6 паралелки.

Празникът започна с предаването на знамето на гимназията от абитуриентите на следващия випуск. Издигнати бяха флаговете на България и Европейския съюз.

Поздрав към дванадесетокласниците отправи директорът на ЕГ „Гео Милев” Миглена Василева. В него тя им благодари за търпението, което са проявявали към динамиката на учебния процес през 5-годишното им обучение. Благодари им за енергията, която са внасяли всеки ден в училищния живот, енергия, която само един млад човек може да има, която движи и учителите им напред. Благодари им за уникалния подарък, който направиха на гимназията, заедно с випуск 2020. „В духа на думите на Гео Милев, които сте избрали да красят фасадата на сградата, а именно, че човекът е всичко – и цел, и мечта, и красота, и любов, и изкуство, и дух, и свят, и Бог, бих искала да отправя своето лично послание към Вас – мечтайте и се трудете за мечтите си – каза Василева. – Пътувайте по света, откривайте неговите красоти, носете навсякъде духа на Гео Милев с гордост. Използвайте крилете, които са ви дали вашите родители и се връщайте в нашия град, в нашата любима гимназия”.

По време на тържеството бяха обявени тазгодишните носители на наградата „Йордан Парушев”. Това са Мира Маркова от 12 г клас и Александър Петров от 12 а клас. „Тази награда не е просто златна значка на ревера ми, а в моите очи тя носи отговорност, извисява духа и дава надежда за постигане на най-смелите ми мечти” – каза развълнуван Александър. Той сподели, че посвещава отличието на своето семейство, на своите баба и дядо, които го гледат от някъде, на приятелите си, на учителите си. Абитуриентът изказа благодарност на всеки, който го е подкрепял и е бил радостен с неговите успехи.

Поздрав към зрелостниците отправи и бившият директор на ЕГ „Гео Милев” Милена Иванова, която тази година се пенсионира. Тя подчерта, че випуск 2021 е особен – заради извършения ремонт в учебното заведение и пандемията. „Но вие сте випускът, който завършва в 50-годишнината на нашата гимназия, випуск 46 – каза Иванова. - Помнете го това и когато на есен при по-добри обстоятелства направим нашия юбилей заповядайте всички тук”.  Тя благодари, че зрелостниците дават на учителите от своята младост, ентусиазъм, жизнерадост, за да могат да продължат с желание за труд, усъвършенстване и творчество. „Аз съм сигурна, че ще пазите пламъка на гимназията и духа на Гео Милев и бъдете горди с това”, сподели бившият директор. Тя посочи, че ЕГ „Гео Милев” е в Топ 20, 25 от 1 000 училища в страната.

Александър Петров предаде символичния факел на знанието на 11 клас. Розалия Петрова от 12 д клас обяви подаръка на випуски 2021 и 2020 за гимназията – ликът на Гео Милев и негов цитат. Музикален поздрав към присъстващите абитуриенти, учители, родители и ученици отправи десетокласничката Димитрина Германова.

c