Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Конкурсът „Мисли зелено – пази природата“ отново провокира ученици от Добрич, Варна, Шумен и Търговище

Басейнова Дирекция „Черноморски район” и РИОСВ – Шумен  обявяват традиционния конкурс „Мисли зелено – пази природата“, който е посветен на Деня на биологичното разнообразие – 22 май. Идеята на конкурса е да провокира учениците от Варна, Шумен, Добрич и Търговище да представят знанията си за биоразнообразието, защитените растителни и животински видове и как да бъдат опазени.

Участниците могат да се включат индивидуално в две възрастови групи. Децата от 4 до 10 годишна възраст ще могат да се представят с плакат или макет, а по-големите от 11 до 14 години ще могат да участват с тематична презентация.

Творбите трябва да съдържат име и презиме на участниците, възраст, местоживеене и учебно заведение и да бъдат изпратени в срок не по-късно от 1 юни 2021 г. на един от следните адреси:

РИОСВ – Шумен: гр. Шумен 9700, ул. „Съединение“ № 71, ет. 3, БДЧР:  гр. Варна 9000, ул. „Ал. Дякович“ № 33

За конкурса презентациите трябва да се изпращат на електронните пощи на РИОСВ – Шумен: pr@riosv-shumen.eu. и на БДЧР: pr@bsbd.org и да съдържат информация за авторите.

Експертно жури ще определи по оригиналност победителите в двете категории, а класирането ще бъде оповестено на 5 юни - Световния ден на околната среда, на електронната страница на РИОСВ – Шумен и БДЧР. За победителите в двете възрастови групи организаторите предвиждат предметни награди за първо, второ и трето място.

c