Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Изграждат нова сграда за отглеждане на 100 000 кокошки в "Яйца и птици-Зора" АД в с. Дончево

Инвестиционно предложение на "Яйца и птици-Зора" в село Дончево е публикувано в сайта на Община Добричка. То предвижда изграждане на нова работна сграда и доставка и монтаж на технологично оборудване за подово /волиерно/ интензивно отглеждане на кокошки носачки с капацитет 100 000 птици в землището на селото.

Предвижда се сградата да бъде изградена на територията на фермата на инвеститора. Тя ще е със застроена площ от 2 970 квадратни метра и височина 6 метра. Към нея ще се доставят и монтират системи за хранене, за поене и климатизационни системи. При подовото отглеждане птиците се движат свободно в помещенията, като подът при предлаганото инвестиционно предложение ще бъде дебела несменяема постеля. За нея ще се използват хигроскопични материали - слама, дървени стърготини, смлени царевични кочани, торф и други.

Процесът за интензивно отглеждане на кокошките ще е механизиран и автоматизиран, предоставящ пълноценно и диференцирано хранене на птиците. В сградите на кокошки носачки ще се монтират гнезда за снасяне на яйца. Те могат да бъдат единични или групови, както и едноетажни и многоетажни.

c