Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В МБАЛ Добрич продължава борбата за живота на 3-годишното дете, пострадало в катастрофа

3-годишният Крис, който пострада в тежката катастрофа в Добрич на Гергьовден, продължава да е в много тежко състояние. Лекарите се борят за живота му, съобщи за Про Нюз Добрич изпълнителният директор на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Георги Желязков.

Детето все още е в медикаментозна кома, в интензивното отделение на реанимационни грижи. За жалост, положителна промяна няма. То има счупване на черепа, направени са му операции.

При пътния инцидент бяха ранени и 9-годишната сестричка на Крис, и майка им. Майката е претърпяла операция на подбедрицата и се възстановява в отделението по ортопедия и травматология. Момичето е със счупена ключица в отделението по неврохирургия. Няма опасност за живота им.

Припомняме, че катастрофата стана на 6 май на кръстовището на ул. „Христо Ботев” и бул. „Русия”. По данни на свидетели, „Ауди” преминава на червено и блъска „Фолксваген”, който пресича на зелено. Ранените майка и две деца пътували във втората кола. Фолксвагенът се завърта на 360 градуса, а 3-годишното момченце се оказва под автомобила.

c