Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Иззеха бракониерски мрежи за калкан, трима са задържани на място по тъмно от патрул край Шабла

На първи май - при извършена проверка в акваторията на Черно море, в района на Дуранкулак, служители от Рибарство и контрол-Добрич са установили поставени в работно положение 600 м. хрилни мрежи за улов на калкан. От Агенцията по рибарство и аквакултури уточняват, че мрежите са извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Нелегалният улов - 8 броя калкан, е бил върнат обратно във водата.

При изненадваща нощна проверка, съвместно с Гранична полиция., на 3 срещу 4 май, във водите на Шабленско езеро са установени три лица извършващи незаконен риболов с водолазно оборудване. Открит е незаконен улов от 1 бр. шаран и 1 бр. сом. Рибата е била иззета, а на нарушителите са съставени актове за неспазване разпоредбите на ЗРА.

На 04.05.2021 г. след извършен обход с патрулна лодка на ИАРА в акваторията на Черно море, между к.к. Златни пясъци и село Кранево са установени поставени в работно положение мрежи за улов на калкан с обща дължина 900 м. Мрежите са извадени и иззети на съхранение.

С цел съхраняване популацията на рибата, ИАРА апелира любителите риболовци да спазват разпоредбите на Закона за рибарство и аквакултури и да се стремят към опазване на рибния ресурс.

c