Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

29 автори с творби в годишната изложба на Дружеството на художниците в Добрич

С вернисаж от 16:00 до 18:00 ч. на 13 май, четвъртък, в Художествена галерия в Добрич се открива традиционната годишна изложба на Дружеството на художниците в града.

Отложена заради извънредните противоепидемични мерки, изложбата ще се състои в месеца на българската писменост и култура. Участват 29 автори с над 70 творби.

В експозицията могат да се видят почти фотографски прецизните платна на Ангел Илиев и Николай Ханзъров, лиричните мотиви на Евелина Ханджиева и Гинка Димова, ярките и слънчеви картини на Вера Пенева, Стелиян Стоянов и Стелиян Хаджиев, сдържаната загадъчност в рисунките на Божидар Тонев и Георги Демирев.

Посетителят ще навлезе в асоциативните гори на Дона Стоянова, Венета Велева, Димитър Митев и Снежана Алексиева, битовата образност в дърворезбата на Иван Йотов, поетичните образи на Валентин Шалтев и нежните видения на Пенка Димитрова.

Ще се пренесе на морския бряг с пейзажите на Митко Събев, във виолетовия свят на Галина Върбанова и балчишките импресии на Велина Христова, в окултната женственост на Люба Захова и приказната орнаментика на Софка Кирилова.

Очакват ви керамичните „картини“ на Христо Илиев и Пламен Кулев, почти плакатната категоричност на Наско Атанасов, а Красимир Трифонов ни отправя своите тихи послания. Графиката присъства чрез творбите на Недко Недков, а Ирина Печерских и Галина Халачева ни представят своите носталгични рисунки.

c