Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Президентът разпусна парламента, Стефан Янев е начело на служебния кабинет

Президентът Румен Радев разпуска с указ 45-ото Народно събрание на 12 май. Държавният глава насрочва произвеждането на предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

С указ държавният глава Румен Радев назначава служебен кабинет от 12 май, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Стефан Янев е сегашен секретар по сигурност и отбрана на президента.

Министерството на вътрешните работи се поема от Бойко Рашков – бивш директор на Националната следствена служба.

Правосъден министър ще бъде Янаки Стоилов от БСП.

Министър на отбраната става Георги Панайотов – бившият посланик на България в ООН.

Здравното министерство се оглавява от гастроентеролога д-р. Стойчо Кацаров.

Министерството на икономиката в служебното правителство се оглавява от Кирил Петков - икономист.

Асен Василев оглавява служебното министерство на финансите. Той беше министър на икономиката, енергетиката и туризма в състава на служебното правителство на Марин Райков.

Външен министър в служебното правителство ще е посланикът ни в Дания Светлан Стоев.

Стела Балтова оглавява министерството на туризма. Тя беше служебен министър на туризма и в правителството на Огнян Герджиков.

Земеделското министерство в служебния кабинет се оглавява от Христо Бозуков. Той беше министър на земеделието и храните в служебното правителство на Огнян Герджиков.

Гълъб Донев поема социалното министерство. Той беше министър на труда и социалната политика и в служебното правителство на Огнян Герджиков.

Министъра на културата в служебния кабинет ще е проф. Велислав Минеков. Той е един от основните в Отровното трио, но не влезе в парламента и се разграничи от Арман Бабикян и Николай Хаджигенов.

Министерството на образованието и науката – от проф. Николай Денков. Той също заема поста министър на образованието и науката в служебното правителство на Огнян Герджиков.

c