Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Национално събрание на ГЕРБ, спрягат Деница Сачева за Изпълнителната комисия

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ свиква Национално събрание на партията. По време на форума, който ще се проведе от 11 часа днес ще бъдат избрани заместник-председатели на партията и нови членове на изпълнителната и контролната комисии. На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в Устава на ПП ГЕРБ, съобщават от партията. Форумът ще се проведе онлайн заради епидемиологичната обстановка.

От ГЕРБ напомнят, че съгласно действащия Устав на партията, Национално събрание се свиква най-малко веднъж на 4 години. Последното национално събрание на ПП ГЕРБ се проведе на 26.11.2017 г.

На Национално събрание ГЕРБ ще избира зам.-председатели на партията, както и нови членове на изпълнителната и контролната комисии. Ще бъдат направени и промени в партийния устав. Смяната на лидера Бойко Борисов не е на дневен ред.

За свикването на Националното събрание бе съобщено преди месец и оттогава неофициално се заговори, че Борисов смята да се раздели с двамата си зам.-председателите в ГЕРБ - кмета на София Йорданка Фандъкова и този на Бургас Димитър Николов. Очаква се Томислав Дончев да стане заместник на Борисов.

Очакват се промени в Изпълнителната комисия. Вероятно с постовете си в нея ще се разделят Красимир Велчев и Менда Стоянова, които дълги години бяха народни представители и част от ръководството на партията, но на последните избори не бяха издигнати за нов мандат в парламента и се оттеглиха от активната политика.

В Изпълнителната комисия са още вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, депутатите Пламен Нунев, Цвета Караянчева, Даниела Дариткова, както и Тодор Тодоров от Силистра.

Според източници, за нов член на Изпълнителната комисия се спряга Деница Сачева – досегашен министър на труда и социалната политика и областен координатор на ГЕРБ-Добрич.

c