Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Наградиха учители и ученици за патронния празник на ОУ „Ст. Караджа” в Добрич

Тържествено днес бе отбелязан патронният празник на иновативното ОУ „Стефан Караджа” в Добрич. Слово произнесе учителят по История и цивилизация Светослав Георгиев. Той се обърна с думите: „Скъпи колеги, пазете и предавайте на бъдещото поколение духа на Караджата. А вие, ученици – не забравяйте, че където и по света да ви отпрати животът сте онова малко въгленче, от което ще възкръсва всеки път духът на Караджата”.

Директорът на училището Анжела Панчева награди заслужили учители и ученици. „През изминалата сложна година имахме много поводи за гордост, въпреки дистанцията в обучението нашите ученици завоюваха престижни награди – каза тя. – С голяма отдаденост вложихме много усилия за обучението и израстването на нашите деца, бъдещото поколение на Добруджа. За качеството на нашата работа говори и фактът, че през новата учебна година приемът на ученици в първи клас се е увеличил двойно”.

С наградата „За цялостен принос в областта на образованието и издигане престижа на училището”, учредена преди 7 години,  бе удостоена всеотдайният преподавател, вдъхновен и вдъхновявал поколения ученици, Паска Бербенкова. Отличието се присъжда за дългогодишна и ползотворна работа, богат педагогически опит, много добра научна и педагогическа подготовка. По решение на Педагогическия съвет „Учител на годината” стана младият и отдаден преподавател, въвел проектно-базираното обучение с мисия от две години в първи и втори клас, координатор на Европейската мрежа на училищата за здраве Наталия Енчева. Обявена бе и номинацията на Педагогическия съвет за грамота от кмета на Добрич за принос в развитие на образованието по повод 24 май – Светослав Георгиев – със забележителна научна дейност и иновативни подходи в работата.

Директорът награди и най-изявените ученици за тази година – Сесил Амди Сюлейман – 4 а клас, Мартин Божилов – 7 а клас, Станимир Маринов – 6 а клас и Дефне Акиф – 6 б клас. Те получиха ваучери за книжарски стоки. Отличени бяха и талантливи деца.

Поздравителен адрес от името на кмета на Добрич Йордан Йорданов връчи зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. Рецитал, посветен на патрона, изнесоха ученици от 4 и 5 клас. Признателните потомци поднесоха цветя на паметника на Стефан Караджа.

c