Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Избраха областния координатор на ГЕРБ-Добрич Деница Сачева в Изпълнителната комисия

Областният координатор на ГЕРБ-Добрич Деница Сачева е един от новите членове на Изпълнителната комисия на партията. Решението беше взето на проведеното днес Национално събрание на ПП ГЕРБ.

Форумът се провежда онлайн. Делегатите от Добрич са 27.

Вместо осем, избираемите членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ да са 12, предвиждат промени в устава, които партията прие на заседанието си днес. Така членовете ще бъдат 15, заедно с председателя и двамата зам.-председатели.  

Томислав Дончев и Даниел Митов ще са новите зам.-председатели на ГЕРБ.

"Със сигурност има още много достойни хора, но с този избор ясно ГЕРБ заема мястото си в център-дясно като евроатлантическа партия. Това е много важно в момента и нашите партньори гледат и слушат. Една демократична Европа работи на този принцип - на големите семейства. С това си предложение искам да дам много ясен знак накъде върви ГЕРБ, на кои хора искаме да приличаме и към какво се стремим", каза Бойко Борисов.

Даниел Митов бе кандидат-премиерът на партията, когато тя получи мандат за съставяне на правителство като партия, спечелила парламентарните избори. ГЕРБ обаче не получи подкрепа от останалите политически сили и върна мандата. Томислав Дончев е вицепремиер в оставка, като основният му ресор бяха еврофондовете.   

От Изпълнителната комисия бяха освободени бившите депутати Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев, но те ще останат да работят за партията.

ГЕРБ избра за членове на Изпълнителната комисия Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Иван Тотев, Деница Сачева, Тодор Кръстев, Илтер Садъков, Вежди Рашидов и Костадин Ангелов   Партията подмени Контролната комисия като избра предложените от Борисов нови членове - Михаела Крумова, Александър Иванов, Бранимир Георгиев, Любомир Перчинков, Галя Желязкова, Полин Гълъбова.

 "Предстоят ни два тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас. Парите на олигархията. Аз направих недопустими грешки, които се отчитат като успехи пред европейските партньори", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на съвещанието.

"Кои са ни грубите грешки? Справянето с миграционната криза. Не допуснахме страната да бъде залята от нелегални мигранти и българите да видят какво е и да пострадат така както цяла Европа. Не допуснахме да пострадат финансовите институции при финансовата криза в Гърция. Не допуснахме и тоталния локдаун, както при нашите съседи, така и в цяла Европа, какъвто имаше", такива "грешки" изтъкна на събранието на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Добави и трудността на решенията по време на COVID кризата, когато болните са били по 4000 на ден. "Преценихме да се движим по ръба на риска, за да запазим психическото здраве, за да оставим икономиката и да финишираме управлението с излишък в бюджета. Важни неща, които направихме да ни мразят", каза Борисов.

"Ами влизането в Европейския банков съюз, чакалнята на Еврозоната. Към края на месеца сме готови, преговорите вървят да минем на евро. Ще бъде груба грешка, ако следващото правителство направи така и остави само Хърватия да продължи в преговорите. Коя държава с прието евро е по-зле?", добави лидерът на партията.

c