Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Избират нов директор на библиотека "Дора Габе" в Добрич, сегашният се пенсионира

Община Добрич обяви конкурс за длъжността „директор“ на регионална библиотека „Дора Габе“. Настоящият директор Невяна Хистова се пенсионира.

Според Закона за закрила и развитие на културата с новоизбрания директор ще бъде подписан 4-годишен договор.

Кандидатите трябва да са с висше образование, в професионално направление „Обществени комуникации и информационни науки“. Трябва да има поне 5 години професионален опит в библиотека.

Други изисквания са да притежава управленска компетентност, включваща способност за формиране на цели, пътища за тяхното постигане и очаквани резултати; организационна компетентност и способност за планиране и организиране на дейността на Регионалната библиотека в Добрич; да познава и прилага нормативната уредба в областта на културата, библиотечното дело и културното наследство, както и други нормативни актове, свързани с организацията на дейността и управлението на библиотеката; комуникативна компетентност и умение за работа в екип.

Предимство ще имат кандидатите, които имат допълнителна квалификация в областта на библиотечното дело, управленски опит, да са участвали в разработването и реализацията на програми и проекти, да имат чуждоезикова подготовка и компютърна грамотност.

След като бъдат допускане по документи до участие в конкурса, кандидатите ще трябва да защитят концепция за дейността и развитието на библиотеката за период от 4 години, подробно разработена за първата от тях. С тях ще се проведе и събеседване.

Документите се подават до 9 юни, включително. 

c