Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Успешно представяне на ученици от Добрич в националния кръг на олимпиадата по ИТ

За успешно представяне в националния кръг на олимпиадата по информационни технологии на възпитаници на Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич съобщават от учебното заведение. Тя се проведе на 8 май за втора година онлайн.

Проектът на Мартин Манев и Преслав Пенев от 9 д клас Химично приключение бе оценен на престижното трето място в категория „Мултимедийни игри и симулации“. Освен в училище двамата са част от школата „Разработка на игри“ към Telerik Academy School.

Проектът Healther на Самуил Георгиев от 11 е клас с неговия съекипник от Природо-математическа гимназия „Иван Вазов” Илиян Петров е с 6-и резултат в категория „Интернет на нещата“. Това е поредният им успех след 4-то място в националното състезание в Благоевград.

Проектът FlatMeet на Никола Манолов от 12 а клас и Християн Димитров от 11 а клас зае 5 място в тежката категория „Разпределени уеб приложения“. Двамата представят гимназията за поредна година на национален кръг.

След провеждане на тестове и изчисляване на индивидуалните резултати Мартин, Преслав и Самуил са с приравнени отлични оценки. Учениците са с ръководител Мария Кирилова. Никола и Християн са с много добри резултати. Техен ръководител е Мария Георгиева.

От ЕГ „Гео Милев” споделят, че постиженията на учениците са изключителни. Посочват, че те са се състезавали предимно с възпитаници на математически гимназии. „Гордеем се с вас момчета! Желаем ви още бъдещи успехи!”, отправят пожелание от учебното заведение.

c