Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Добрич днес отправя молитва за 3-годишния Крис, който е в кома след тежка катастрофа

По инициатива на граждани днес, от 11 часа добричлии ще се съберат пред храм “Св. Георги”, за да запалят по свещ за изцелението и здравето на 3-годишния Крис, който се бори за живота си след тежка катастрофа, и неговото семейство.

Припомняме, че тежкият пътен инцидент стана навръх Гергьовден на кръстовището на ул. „Христо Ботев” и бул. „Русия”. По данни на свидетели „Ауди” преминава на червено и блъска „Фолксваген”, който пресича на зелено. Ранените са двете деца – на 3 и 9 години, както и родителите им, които са пътували във втората кола. Фолксвагенът се завърта на 360 градуса, а 3-годишното момченце се оказва под автомобила.

Крис е в реанимацията на болницата в Добрич. Два пъти неврохирурзи извършиха черепно-мозъчна операция, но детето продължава да е в медикаментозна кома, като състоянието му е критично.

“Нека не бъдем безучастни! Нека кажем СТОП на войната по пътищата! Нека покажем, че искаме правосъдие за виновника, изпратил в кома 3-годишното момченце! Безразсъдното шофиране води до невинни жертви, а ние не искаме това. Искаме съд за виновника”, заявяват добричлии.

Също в 11 часа за Крис ще се молят и в Християнска протестантска църква "Отворено небе", част от която е семейството му.

c