Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Добрич се помоли за спасението на 3-годишния Крис, започва дарителска кампания

Близки на семейството и напълно непознати, но съпричастни на болката им, добричлии се събраха днес в двора на храм „Свети Георги“ в Добрич, за да се помолят заедно за живота на 3-годишния Крис. Момченцето пострада при тежка катастрофа навръх Гергьовден.

Както Про Нюз Добрич писа момченцето има тежка мозъчно-черепна травма. Два пъти вече се наложиха операции. Детето е в медикаментозна кома, в критично състояние.

Спонтанно в социалната мрежа се роди идеята добричлии да се събират днес, за да запалят свещ и да се помолят за спасението на детето.

Молитвата беше водена от отец Стоян Димов от храма.

Присъства и семейството на вуйчото на Крис Светослав Илиев. Както и свидетели на катастрофата, които не могат да забравят кошмара от Гергьовден.

При катастрофата пострада цялото семейство. Бащата Мариян се размина само с натъртвания. Според близки обаче той не е на себе си след катастрофата, но се грижи за тримата, които са в болница. Работи като шофьор на детския лекар д-р Накев. Скоро обаче той няма да може да работи, тъй като ще трябва да се занимава с обгрижването на другите от семейството, пострадали при катастрофата. Майката Красимира е студентка последна година, учи педагогика, сподели брат й. Днес се очаква 9-годишното момиченце, което е със счупена ключица, да бъде изписано от болницата.

Има информация, че другият шофьор, причинил катастрофата, е бил задържан от полицията, но след това е освободен.

Присъстващите решиха да се организира кампания за подпомагане на семейството, тъй като им предстои дълго възстановяване, свързано и с парични разходи, съобщиха администраторите на фейсбук групата Добрич.

Банковата сметка за набиране на средства е на майката на Крис.

Красимира Атанасова Иванова

IBAN: BG94FINV91501015152031

BIC: FINVBGSF

Нека бъдем съпричастни и им помогнем!

c