Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Над 3000 служители на „Албена“ АД ще бъдат ваксинирани

От ръководството на курорта уверяват, че ще стартират новия сезон като гарантирано защитена зона за почивка на българското Черноморие.

Над 3000 служители на „Албена“ АД ще бъдат ваксинирани на старта на новия туристически сезон.  Имунизацията ще обхване персонала на цялата хотелска верига – Ваканционно селище Албена, Бялата Лагуна и Форест Бийч Ризорт (Приморско). Ще се ваксинират и наематели на територията на селищата, както и цялата фирмена верига – Еко Агро, Албена Автотранс, Албена Тур, Фламинго Турс и др. Това съобщиха за Про Нюз Добрич от компанията.

Оттам уверяват, че до 1 юни т.г. целият персонал ще бъде напълно ваксиниран. В комплекс „Албена“ е сертифициран собствен Център за ваксинация, който действа от началото на април. От 8 април стартира масова ваксинация на първите 100 човека от целия персонал от секторите хотелиерство, ресторантьорство, СПА, спорт, анимация и администрация.

„След броени дни ще се даде началото на Сезон 2021. И тази година се очаква необичайно лято и работа в условия на пандемия, мерки и ограничения. Ние създадохме и изпълняваме цялостен план от мерки, за да се чувстват гостите, посетителите и персоналът сигурно и безопасно“, коментират от ръководството на курорта.

Оттам посочват, че Албена ще стартира сезон 2021 г. като гарантирано защитена зона за почивка на българското Черноморие.

Вижте част от мерките за безопасност, въведени в комплекса:

Във ваканционно селище Албена има поставени дозатори с течен дезинфектант, достъпен за гостите и служителите на входовете на всеки хотел, ресторант, рецепция, асансьор, басейните, предверията към тоалетните и на всички ключови места.

Също така се обръща специално внимание при пристигането на гостите, като се регулира потока от хора в обектите. Следи се за спазване на задължителната дистанция и не се допуска струпването на много хора.

Рецепциите са оборудвани с безконтактен термометър  за измерване на телесна температура при нужда. В случай на ясни признаци на коронавирус на гост, като видимо влошено общо състояние, придружено със затруднено дишане, кашлица и установена висока температура над допустимите за нормални стойности, се прави консултация в МЦ „Медика Албена“ и се уведомяват здравните власти.

В практиката на „Албена“ АД бе въведена нова, уникална технология за дезинфекция с машина ULV за разпръскване на дезинфектант чрез микронизация на студен аерозол. Ежечасно се прилагат специални мерки за почистване и дезинфекция в общите зони-тоалетни, коридори, асансьори.

Изхранването от тип all inclusive се случва без пряк контакт на гостите с общата храна, като гостът посочва какво е избрал, а служител на ресторанта му я поднася. След всяко хранене търговската зала на ресторанта се дезинфекцира - под, плотове на масите, ръкохватки на столовете.

Пътните комуникации се измиват и дезинфекцират ежедневно. Едновременно с това се дезинфекцират и пейките по алеите. След събиране на отпадъците от алеите и плажа, кошчетата също се дезинфекцират.

c