Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Над 63 хил. лв. влагат в ремонтни дейности на Социалния патронаж в Ген. Тошево

Предстои извършването на ремонтни дейности, целящи модернизиране на работното пространство на Домашен социален патронаж – Генерал Тошево, така че то да позволява пълноценно изпълняване на всекидневните задължения на колектива по приготвяне на храна за 400 човека от рискови групи в цялата община.

Инвестицията, която ще бъде вложена, е на стойност 63 814,57 лева с ДДС, от които 50 000 лева се осигуряват от Фонд „Социална закрила” и 13 814,57 лева съфинансиране от Община Генерал Тошево.

Договорът с Фонд „Социална закрила”, за съвместна дейност по проект „Ремонт и реконструкция на съществуваща сграда на „Домашен социален патронаж“, е бил подписан от Община Генерал Тошево представена от кмета Валентин Димитров, на 5 май т.г. , съобщиха от местната администрация.

Ремонтните дейности включват разширяване на кухненските помещения, частична подмяна на ВиК инсталацията, доставка и монтаж на маслоуловител, подмяна на фаянс и гранитогрес и цялостна подмяна на ел. инсталацията. Като мярка за енергийна ефективност ще се подменят всички осветителни тела с енергоспестяващи.

Очакванията на ръководството са след изпълнение на всички дейности, заложени в проекта, да се подобри цялостната дейност на патронажната услуга.

c