Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Деца ще представят красотата на Каварна във фотоси и колажи

Онлайн конкурс за фотоси/ колажи на тема „Каварна през моя обектив” организира Местната комисия за борба с противообществените проява на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ в морската община. Целта му е да бъде дадена възможност за изява на децата от община Каварна, които обичат фотографията, развитие на таланта им и тяхното виждане за града през фотообектива. За любимите места в морския град, обекти или сцени учениците могат да „разкажат“ със снимки.

Право на участие в конкурса имат деца и младежи от 11 до 18 години от община Каварна в две възрастови групи - 1 група: 11-14 години, 2 група: 15-18 години.

Снимките трябва да са авторски, лого по избор, да съдържат пейзажи от града, исторически места, забележителности, сгради, красиви места, уловени и пречупени  през погледа на фотообектива. Може да бъдат направени с телефон или фотоапарат. Снимките да се изпращат на jpeg формат и размер до 5МВ.

Фотоколажите трябва да са с максимален размер 70 х 70 см, да са върху кадастрон, без рамка. Може да са изработени освен със снимки, с изрезки от вестници, списания или брошури.

Всеки участник представя по две снимки и един колаж. При колажите се допуска участие в екип от двама, максимум трима души.

Крайният срок за изпращане на творбите е 30 май на имейл на МКБППМН: mkbppmn_k@mail.bg. Трябва да се посочат трите имена на участника, години, клас, училище и телефон за връзка, както и кратко описание на фотографията. Фотоколажите, могат да се предадат в стаята на МКБППМН на адрес ул. “Добротица“ №27, ет. 2.

След крайната дата, комисия ще оцени фотографиите и колажите и ще присъди I, II и III място в двете възрастови групи. Всички участни

c