Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Абитуриенти от Добрич с акция по кръводаряване по повод дипломирането си

Старт на кампания по безвъзмездно кръводаряване дадоха абитуриенти от 12 б клас на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски” в Добрич. За Про Нюз Добрич класният им ръководител Милена Николова сподели, че младите хора са решили да направят нещо за първи път в живота си по случай предстоящото си дипломиране.

Инициативата е на самите ученици и възниква в Часа на класа. Николова разказа, че прочели, че в Бургас участието на зрелостници в кампании по кръводаряване по повод завършването им е от години. От 12 б клас приканват абитуриентите и от други класове и училища на Випуск 2021 да дарят кръв.

Днес кръводарители станаха първите петима от класа. През следващата седмица може би още петима-шестима ще дарят кръв, каза класният ръководител. Тя обясни, че желаещите са много, но не всички отговарят на условията – да са с тегло над 50 кг, да не са ваксинирани скоро и други. „От Кръвния център много ни се зарадваха”, сподели учителят.

Изпращането на абитуриентите от ФСГ „Васил Левски” ще е на 14 май. Зрелостниците от 12 б клас ще са с тениски, като събраните средства, с които биха си закупили тоалети, ще бъдат дарени за благотворителна кауза. Абитуриентският бал на завършващите гимназията ще е на 23 май в ресторант „Чифлика”.

c