Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

От днес "зелени коридори" за ваксинация в област Добрич

От днес стартират т.нар. "зелени коридори" за ваксинация срещу COVID-19 в област Добрич. От 8 до 10 часа днес ще работи имунизационният нукт в Каварна - ул. "Васил Левски" №36.

Утре, 5 май, от 11 до 17 часа пациенти ще приема пунктът в Тервел, на адрес ул. Стара планина № 2. От 9 до 12 часа ваксини ще могат да си поставят гражданите, които посетят пункта в Добрич на адрес ул. Независимост № 2, ет. 4, а от 13 до 15,30 ч. на адрес ул.Димитър Петков №3.

На 6 май пунктовете няма да работят, но ще подновят приема на пациенти от 7 май, когато ваксини ще могат да получат желаещите от Добрич и Генерал Тошево.

От 10 май, гражданите, записани чрез електронния портал за регистрация на ваксинация срещу COVID-19, ще могат да заявят и получат предпочитания от тях вид ваксина – иРНК или аденовирусна. За всички пунктове ще бъдат осигурени количества от двата вида лекарствени продукти.

Графикът на работа като зелени коридори и телефоните, на които гражданите могат да се запишат за поставяне на ваксина могат да се видят по-долу.

c