Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Празнична трапеза от фондация „Милостиво сърце“за 40 самотни от Добрич и Опанец

Часове преди Великден 40 самотни и нуждаещи се хора от град Добрич и село Опанец бяха зарадвани от фондация „Милостиво сърце“. Те получиха хранителни продукти, с които да могат подобаващо да посрещнах празничните дни.

Такава инициатива фондацията проведе и за Коледа. Тогава тя също стана възможна, благодарение на кравеферма „Милкана“ в с. Стожер, „Марина 2М“ от София, колектива на фирма „Фоли арт“. С наближаването на Възкресение Христово дарителите се обадиха и сами предложиха да предприемем нещо за Великден, сподели пред Про Нюз Добрич председателят на фондацията Александър Иванов.

От дългия списък от 300 нуждаещи се от подкрепа, са подбрани 40 души социално слаби, инвалиди, незрящи. Подпомогнати са 13 души в село Опанец.

В кампанията са се включили много доброволци, сред които и младежи на възраст 13 до 17  години. Купили са основни хранителни продукти, готови за консумация – салам, кашкавал, млечна, руска салата, кисело мляко, козунак, хляб, риба консерва, пастет, руло и др. За хората в Опанец е имало и пакетирани продукти, тъй като те могат да си готвят – леща, ориз, захар, олио, макарони.

В списъците са били включени основно хора, на които фондацията и преди е помагала. Сред тях са предимно възрастни с тежки увреждания по краката, две от жените са напълно слепи. Повечето живеят сами и нямат близки, които да се грижи за тях.

„Хората бяха много развълнувани. Те получиха изобилна вечеря, но най-много се зарадваха на вниманието и отношението, които показахме В Опанец със сълзи на очи ни посрещнаха. Едната жена сподели,  че досега никой никога не им е подарявал нещо“, сподели Александър Иванов.   

c