Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

С фитнес площадка на открито се сдоби Домът за стари хора в Добрич

Сбъдна се една от мечтите на обитателите на Дома за стари хора в Добрич – социалното заведение вече разполага с фитнес площадка на открито. Както Про Нюз Добрич писа новата придобивка е възможна благодарение на Фондация „Предай нататък”, която събра средствата за изграждането й.

Фитнес площадката е с пет нови уреда в оранжево и сребристо, които са на разположение на всеки, който желае да спортува. Един от уредите е специално пригоден за хора в инвалидни колички. Лентата на площадката бе прерязана символично тази сутрин. Директорът на дома Антоанета Пантелеева произнесе кратко слово, в което разказа как и благодарение  на кого възрастните хора се радват на площадката.

„Беден ни е речникът, за да опишем това, което чувстваме, но усмивките на лицата на нашите домуващи са красноречиви! Ето защо просто: Благодарим!  На Велики четвъртък, в навечерието на Великден, благодарим на Фондация „Предай нататък” и на всички главни герои в нашата приказка за това, че Ви има, за това, че „виждате“ в сърцата на старите хора и на хората в нужда и затова, че не спирате да помагате!”, написаха от социалното заведение.  

От Дома за стари хора посочват, че от Фондация „Предай нататък” са ги дарявали многократно - от маски и ръкавици, през термометри, имуностимулатори, „няколко кубика“ дезинфектанти до трите им прекрасни беседки в двора.

c