Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Кметът и съветници от Каварна помогнаха на тежко болна жена

Кметът Елена Балтаджиева и деветима общински съветници дариха 700 лв. на тежко болна жена от града, съобщават от Община Каварна.

Семейството на Анка Явашева в момента няма доходи. Стана ясно, че съпругът й не може да работи на пълен работен ден, защото тя има постоянна нужда от грижа и помощ. Единствената заплата е на дъщеря им, която получава минимално месечно трудово възнаграждение и помага на майка си след работа.

Молбата за еднократна финансова помощ от Анка Явашева, която наскоро е преживяла ампутация на крака и има онкологично заболяване, беше последна, 21-ва точка в дневния ред на вчерашното заседание на Общинския съвет в Каварна.

Сесията на Общинския съвет в Каварна се провали заради напускане на 7 съветници

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, до нея съветниците не стигнаха, тъй като след пета точка седем от тях напуснаха заседанието и поради липса на кворум то бе прекратено.

От Община Каварна посочват, че „съветниците, които останаха в залата за заседанието на ОбС са се обединили около тезата, че очакваната от Анка Явашева помощ е жизненоважна за нея. Както и, че без парите, тя може да не доживее следваща сесия. За това спонтанно събраха и дариха сума над поисканата от болната жена. Направиха го навръх Разпети Петък, часове след отказа на колегите им да разгледат молбата на страдащата и боляща жена“.

Нина Ставрева: Ние сме за конструктивен разговор, диалог и работа в полза на хората

Средствата са събрани от кмета Елена Балтаджиева и съветниците от ГЕРБ-СДС: Йордан Стоянов, Адилина Колишева, Христо Христов и Димитричка Цанева; от ВМРО: Мариян Алексиев, Божемир Тосков, Младен Върбанов и Стефан Стефанов, както и колегата им от „Атака“ Георги Йорданов.

Днес кметът и част от общинските съветници лично са посетили болната жена.

През сълзи Анка Явашева сподели, че се чувства засрамена от молбата си за еднократна помощ от Общината, но наистина спешно се нуждае от нея. Ежедневно й се правят превръзки, трябва да приема и лекарства, чиято цена не може да си позволи преди да получи решението от комисията по ТЕЛК.

c