Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Деца от Добрич с Великденски базар в подкрепа на прикованата на легло Ева

Деца от Добрич инициираха и реализираха благотворителна проява с помощта на Фондация „Мирен свят”, която е в подкрепа на прикована на легло млада жена. Те твориха във Великденска работилница и изработиха най-различни красиви сувенири, свързани със светлите празници.

„Ние от Академия „Мирен свят“ имахме за идея да гласуваме повече доверие и отговорност към нашите деца – споделя председателят на организацията Богомил Господинов. - Да им дадем възможността да се научат да правят своите избори, да влагат старание, креативност, труд и след това да се насладят на резултата от своята работа. Така се породи и идеята за детска работилница по избор на дете организатор”.

Желание за участие изявява Сара - ученичка в 4 клас на Училището по изкуства СУ „Св. Климент Охридски“ и избира да организира Великденска работилница, в която тя и нейни приятели да изработят най-различни украси и декорации, свързани с празника.Този избор на Сара пък довежда до идеята направените с желание и старание украси да бъдат обявени за символична продажба и със събраните средства да се участва в благотворителност към някой в нужда. От Академия „Мирен свят” предоставят място, където децата творят, и осигуряват нужните материали.

Прикованата на легло Ева от Добрич и майка й имат нужда от помощ, за да оцелеят

Ето какво споделя Сара: „Казвам се Сара и съм много щастлива, че аз и моите приятели имахме възможността да изживеем цялата тази емоция. Хубаво е да знаеш, че със своя труд може да помогнеш на някой в нужда. Важно е да помним, че добротата е във всеки един от нас. Паричките, които ще съберем от направените украси, искаме да дарим на едно момиче, историята на което разбрах преди около 2 години - Ева и нейната майка Надя. Благодаря на моите приятели, на мама и най-вече на Академия „Мирен свят“ за дадената ми възможност!”

С изработените красиви сувенири и украси в момента в Академия „Мирен свят” се провежда Великденски базар.

Ева е едва на 13 години, когато през октомври 2011 година претърпява катастрофа. При тежкия инцидент баща й загива, а тя остава неподвижна и е прикована на легло. За нея се грижи майка й Надежда, която също има здравословни проблеми.

c