Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Засилен контрол на КАТ с целия арсенал на пътя за Великден

Натоварен трафик и потенциална опасност от пътни инциденти очакват от МВР през предстоящите неработни дни около Великден. От "Пътна полиция" заявиха, че ще бъде ангажиран целия състав, за да се извършват активно проверки по време на Великденските празници. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков на брифинг на пресцентъра към МВР.

В употреба ще включен целия технически арсенал за контрол на скоростта.

От КАТ призовават водачите да шофират търпеливо и да се съобразяват с ограниченията на скоростта, както и да не предприемат рискови изпреварвания.

Близнаков уверява, че шофьорите с рисково поведение на пътя ще бъдат спирани и проверявани обстойно.

Ще се извършват и засилени проверки за употреба на алкохол и наркотици преди шофиране. Главният инспектор подчертава, че емоционалното каране не гарантира по-бързо придвижване, но за сметка на това застрашава живота и здравето на останалите участници в движението.

От АПИ също отправиха апел към шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват аварийната лента за по-бързо придвижване по автомагистралите.

За района на област Добрич, водачите следва да се движат с повишено внимание по път II-29 Ген. Тошево – ГКПП Кардам от км 71+330 до км 75+410, поради извършването на частични ремонтни дейности. Движението се регулира с пътни знаци, за периода до 31.05.2021 г.

За района на област Варна:

  • Движението по път Златни Пясъци – Варна от км 97+100 до км 99+700 само в посока Златни Пясъци е ограничено поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Движението се осъществява двупосочно в платното посока Варна. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срок до 31.05.2021 г.;
  • Движението по път Кранево – Варна от км 83+300 до км 85+000 се осъществява с повишено внимание поради свлачище. Ограничено е движението на МПС над 10 тона. Срок до 31.12.2021 г.
c