Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

В деня на танца Младежкият център в Добрич танцува „Йерусалема“ (+видео)

"Танцът обединява независимо от това какви сме, откъде сме, кои сме и в какво вярваме.
Танцът дава свобода от ограниченията във всичките им форми.
Да танцуваме свободни от предразсъдъци и страхове!!!
Ние последвахме предизвикателството #JerusalemaDanceChallenge"

Това споделиха от Младежкия център „Захари Стоянов“ в Добрич, които със своя танц се присъединиха към световното денс предизвикателство „Йерусалема“.
Южноафриканският хит "Jerusalema" вдъхнови мнозина и се превърна в едно от най-интересните предизвикателства през годината.
Хиляди хора танцуват на звуците, а клиповете се превърнаха в истински фурор.
Песента на южноафриканския диджей се появява в края на миналата година и само за няколко месеца завладява света, точно както пандемията Ковид-19 и заразява всички с ритъма си.
Хитът печели световна слава и е гледан над 185 милиона пъти в Youtube. По-късно песента се превръща и в глобално танцово предизвикателство. През февруари миналата година анголска танцова трупа създаде видео #JerusalemaDanceChallenge, което показва танцови движения към песента.
В годината на коронавируса видеоклипът се превърна в бягство от стреса и страха от заразата. Почти за една нощ много хора от полицейските управления в Африка до свещениците в Европа публикуваха свои собствени видеоклипове за танци, които повтарят хореографията.
Видеоклиповете с предизвикателството носят послание за надежда. Хора от всякакви националности и професии се включват в ритмичните движения.
По време на карантината, предизвикателство носи радост в скучната рутина на хората. А видеоклиповете се споделят от милиони.
Предизвикателството е известно като универсален химн на единството, пример за това как танцът сплотява в тези времена дори и с маска на лицето.

https://www.facebook.com/YouthCenterDobrich/videos/6084559544902748

c