Бизнес Водещи новини - дясно Култура Общество Развлечение

Отварят нощните клубове, барове и дискотеки

Нощните клубове, дискотеките и барове отворят врати от днес. Те могат да работят при строги мерки за сигурност, като ще се допуска използването на не повече от 50% от капацитета им. Това е поредна стъпка по пътя на разхлабването на рестрикциите срещу разпространението на коронавируса у нас.

След като от 1 април врати отвориха заведенията с маси на открито, от 12 април се разреши да работят и закритите части на ресторантите, но отново при ограничени работно време и капацитет. От 16-и пък са разрешени и посещенията в игралните зали и казина.

„Днес голяма част от нощните заведения ще отворят. Мерките са сравнително ясни още от предишния път, сега има и няколко допълнителни. При нас поставихме и пречистватели на въздуха. Взели сме и още един член на екипа, който да следи за спазване на мерките. Сигурен съм, че нашите клиенти са достатъчно интелигентни”, коментира Пейо Филипов, който е собственик на заведение.

„В нашето заведение не се наложи да уволняваме хора. Има обаче около 30% от служителите, които намериха алтернатива в друга работа, за да се издържат и които за момента отлагат връщането си в бара до есента”, каза още той.

 Източник: NOVA

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *