Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

5870 лева са събрани в благотворителни кутии за онкоболната Детелина от Каварна

5 870.27 лева са събрани до момента в благотворителни кутии в подкрепа на онкоболната Детелина Атанасова от Каварна, съобщи тя за Про Нюз Добрич. Преброени са парите, събрани в Каварна, Шабла, с. Българево, в две кутии в Добрич и една във Варна. В сумата са включени и 241 лева, дарени само за час по време на концерт на Народно читалище „Съгласие 1890" в Каварна. Събирането на средства с благотворителни кутии продължава.

В социалната мрежа Детелина се обърна към дарителите с думите: „Искам да изкажа благодарността си към вас. За това, че отделихте от залъкът си, за да ми помогнете да живея и да отгледан сина си. За да го видя как расте, как става мъж и създава семейство. Благодаря, че сте с мен в дългогодишната битка с тази коварна болест, която ме лишава да бъда пълноценна майка. Благодаря ви от сърце! Благодаря на всички за шанса, който давате детето ми да расте с майка!”

Детелина Атанасова е на 39 години, майка е на 14-годишно момче. Тя е с  диагноза Нехочкинов лимфон. Предстои й трансплантация в Анадолу Клиник в Турция, за която са необходими 180 000 лева. За набирането на средствата приятели на каварненката организираха благотворителна кампания. В рамките на нея са поставени дарителски кутии в Добрич, Варна, Каварна, Шабла, Балчик, с. Българево и с. Сенокос. Провежда се онлайн търг във Фейсбук – в групата „Надежда за Детелина от Каварна”.

На Детелина можете да помогнете чрез:

Банкова сметка:

     Postbank

     BIC: BPBIBGSF

     IBAN: BG85 BPBI 7938 4062 0403 01

    Титуляр: Детелина Върбинова Атанасова,

PayPal: didka0608@gmail.com.

c