Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Великденски концерт и благотворителна изложба в зала „Добрич“ днес

Концерт на Български Камерен Оркестър - Добрич с диригент  Иван Янакиев със специалното участие на сборна дамска формация от хор „Добруджански звуци“, дамски хор „Мистика“ и детски хор „Маестро Захари Медникаров“ с диригенти Елвира Пастърмаджиева и Росица Дурмушлийска ще се състои днес. Началото е в 18.30 часа в Концертна зала „Добрич“.

Концертът е наречен „Стабат Матер“, а поводът ценителите на класическата музика да се насладят на специално подбрана програма е наближаващият светъл християнски празник Великден.

Солисти ще бъдат Божидар Бенев – цигулка, Емилия Миндова – цигулка, Роберто Карневале – цигулка, Галина Великова – сопран (гост) и Михаела Берова – мецосопран (гост). Концертмайстор е Ирина Олшанска.

В програмата са включени произведения Георги Златев-Черкин, Джузепе Верди, Йохан Себастиан Бах. Ще бъде изпълнен химнът на Джовани Перголези „Стабат матер“ за соло сопран, мецосопран, женски хор и струнен оркестър.

От 17.30 часа във фоайето на залата ще се състои изложба базар на сувенири, изработени от потребителите на социалните услуги в Добрич, с кауза изграждане на Комбинирана площадка за спорт и забавление на открито, подходяща и за деца с увреждания.

Организатор на събитията са Община град Добрич и Български камерен оркестър – Добрич.

c