Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Еко-ревю с послание дефилира в детска градина „Радост“ №20 в Добрич

Детска градина №20 „Радост“ в Добрич днес се превърна в подиум за модно дефиле на децата. Те бяха облечени в еко-костюми на персонажи от приказки, герои от анимационни филми, исторически личности, животни, насекоми, играчки, сезони и  разнообразни фантазни образи, съобщи директорът Валентина Господинова.

Детските занимални бяха превърнати в мини зали за партита, в които несигурно пристъпваха малки макенени, звучеше музика, кипеше надпревара, оценяваха се костюми под ръководство на учителите, които също бяха в специални еко-тоалети. Всички деца получиха грамоти за участие и бяха класирани най-оригиналните костюми, които получиха допълнителна грамота и малки подаръци от детската градина.

"Костюмите бяха изработени от родителите. Нямаше дете без костюм, което говори за добро взаимодействие между нас и позитивно отношение към проблема за опазване на природата", сподели директорката.

"Родителите съпреживяваха нашите емоции, но за съжаление не присъстваха. За тях учителите снимаха клипове и правиха снимки, които ще публикуват в групите си", добави тя.

Изявата е част от екологичното образование на децата в детската градина и предвидените събития по повод Деня на Земята, с послание към всички хора за опазване на планетата Земя, защото „Навсякъде има живот“.

dav
c