Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Депутатът от Добрич Албена Симеонова се срещна с браншови организации в земеделието

Планът за възстановяване и управление в аграрния сектор, който предвижда 850 милиона лева за "Напоителни системи", беше обсъден на среща, организирана от народният представител от Добрич, издигната от „Демократична България“ Албена Симеонова. В нея участваха браншовите организации в земеделието от приоритетните сектори, както и Борислав Сандов, съпредседател на Зелено движение.

Представителите на производителите на плодове, зеленчуци, картофи, ягодоплодни, черупкови, биопродукти, оранжерийни, етерично- маслени, животновъди, пчелари изказаха несъгласието си с този план, предложен от правителството на Европейската комисия.

„Хората, които осигуряват храната ни и непрекъснато се сблъскват с различни проблеми при работата си, не са съгласни тези средства да бъдат налети в една държавна компания, която да лее бетон и гори дизел. Опасността тези средства да бъдат източени е реална“, посочи Албена Симеонова.

Асоциациите настояват планът да бъде в полза на производителите и околната среда.

До няколко дни ще бъде изготвен документ, който ще предложи промяна в ПВУ, за да модернизира земеделието и спаси бизнеса на малките и фамилните фермери.

c