Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Избират нов председател на ОбС Добрич утре на извънредна сесия, днес е редовната

Извънредна сесия на Общинския съвет на Добрич ще се състои утре от 9.00 часа с единствена цел - избор на председател, съобщи за Про Нюз Добрич зам.-председателят на ОбС Нивелин Радичков. Както е известно, председателят Мая Димитрова стана наред представител и оваканти поста.

Изборът ще бъде присъствен и таен. Първоначалните намерения бяха вотът да се състои днес присъствено в следобедните часове, след днешната онлайн сесия, но след разговори с юристи и експерти се е стигнало до решението за извънредна сесия.

Общинският съвет на Добрич провежда днес редовната си сесия. В дневния ред на заседанието е включено представяне на финален доклад-отчет за изпълнение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Добрич за периода 2014 – 2020 година.

Съветниците ще обсъдят и трите кредита, които предвижда да изтегли управата на Община град Добрич, на обща стойност 1,9 милиона лева. Кметският екип предвижда да инвестира средствата за ремонт на две от знаковите сгради на град Добрич – концертна зала “Добрич” (Органова зала) и Зала “Нели Божкова”.

На сесията ще бъде изслушан отчет за изпълнение на дейностите, заложени в Общинската програма за опазване на околната среда през 2020 година.

Ще бъдат представени финансово-икономически резултати и приети годишните финансови отчети и баланс за 2020 година на двете ДКЦ-та и Центъра за психични заболявания.

Съветниците гласуват докладите на читалищата в Добрич за осъществените дейности в изпълнение на Програмата за развитие на читалищната дейност в Община град Добрич през 2020 година и за изразходваните от бюджета средства.

c