Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Виртуални дни на отворените врати на детските ясли и градини в Добрич

Дни на отворени врати в детските градини се провеждат в Добрич преди да започне електронният прием през май за новата учебна 2021-2022 година. Поради епидемичната обстановка достъпът на семействата до детските заведения е виртуален, съобщават от общината.
С условията, в които се отглеждат и възпитават децата на Добрич, с възможностите, които се предлагат за тяхното образование и развитие, с проектите, по които се работи, и с празниците, които се организират, всеки може да се запознае чрез публикуваните на фейсбук страниците на детските заведения и общината.

Общинската мрежа от детски градини за учeбната 2020/2021 година обхваща 14 целодневни детски градини, в които има 2172 деца, разпределени в 88 групи. Мрежата от детски градини съответства на броя на децата от предучилищна възраст. Тя осигурява реална възможност на всяко дете от града да посещава детска градина в района по местоживеене. Капацитетните възможности са за около 2450 деца. В целодневните детски градини работят 204 педагози.

Всички детски градини разполагат със собствени сгради, добра материална база и предлагат разнообразни съвременни форми за организация на педагогическия процес.

На територията на Община град Добрич функционират три Детски ясли. Те разполагат с материална база, отговаряща на съвременните изисквания за отглеждане на деца. Разположени са в шестте основни микрорайони с цел да осигурят лесен достъп до тях на деца и родители.

Капацитетът на детските заведения е 440 деца от 1- до 3-годишна възраст. Числеността на обслужващия персонал е 127 медицински и не медицински служители, които полагат целодневно професионални грижи за отглеждането и възпитанието на децата.

c