Водещи новини - дясно Генерал Тошево Общество

Подаръци за братята и сестрите на починалия Стефан от Кардам от фондация „Българска памет“

Представители на Фондация „Българска памет“ подариха на всяко едно от 5-те деца от Кардам дрехи, чисто нови таблети и лаптоп, за да може всяко едно от тях да учи спокойно онлайн, когато обстановката го налага.

„Вчера децата се разплакаха от радост, когато получиха всички подаръци и дрешки. Безкрайно сме признателни на д-р Врабевски и екипа му за помощта и вниманието към нашето семейство. Без неговата помощ нямаше да можем да се справим“, сподели през сълзи баба Стоянка.

Припомняме, че семейството от Кардам доби печална популярност през 2019 г. след инцидент, който отне живота на 9-годишния Стефан.

От този момент грижите за неговите братчета и сестричета поемат техните баба и дядо. Д-р Милен Врабевски се ангажира да осигури и финансова подкрепа за необходимия ремонт на къщата на семейството, след като наскоро заплати разходите по нейното прехвърляне.

По този начин Мирослава (6 г.), Костадин (7 г.), Женя(9 г.), Ивелина (13 г.) и Мартин (15 г.) ще могат да растат спокойно и щастливо в собствен дом.

Представители на Фондация „Българска памет” неотдавна заявиха, че ще помогнат и при бъдещ ремонт на къщата. Те са закупили голямо количество хранителни продукти за семейството. Предоставили са на най-голямото дете 100 лева, с които да си закупи екип за предстоящо състезание по вдигане на тежести. Платили са и данъка на жилището за миналата година.

Припомняме, че след трагедията с 9-годишния Стефан за неговите пет братчета и сестричета се грижат баба им Стоянка и дядо им Живко, тъй като майка им Росица избяга от дома им. Благодарение на добри хора бяха събрани 6 500 лева, с които бе закупена новата къща.

Д-р Милен Врабевски е български бизнесмен, филантроп и меценат, сочи информация в Уикипедия.  Учредител и председател на Фондация „Българска памет“.  

Follow Me:

Related Posts

  1. Руска Пенева says:

    Браво на д-р Врабевски,Възхищавам му се и се моля Господ здраве да му дава!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *