Водещи новини Общество

Гран При и още много отличия донесе за Добрич „Алексия“ от национален конкурс

Талантливите момичета от „Алексия“ и техният ръководител Севдалина Мавродиева показаха класа и в условията на пандемията

С Гран При и още много отличия се завърнаха момичетата от клуб „Алексия“ от проведеното днес във Варна 22-ро издание на Националния конкурс „Празник на танца“.

Талантите на „Алексия“ участваха във възрастовите групи 10-13 и 14-17 години. На сцената излязоха общо 53 деца от клуба от Добрич.

Децата от по-малката възрастова група спечелиха едно 2-ро място при формациите за съвременни танци с танца „Минионки“, както и две 3-ти места в малките групи с танците “Котки в шапка” и “Африка”.

Голямата победа е за нашите златни момичета – 29-те състезателки на възраст 14-17 години.

Поради пандемията при тренировките те бяха разделени на три групи. Танците „Ангели на времето“ и „Контакт“ бяха сглобени едва в седмицата преди състезанието, сподели хореографът Севдалина Мавродиева.

По думите й танцът „Контакт“ впечатли както жури, така и публика. „Получих много поздравления от колеги и конкуренти за хореографията и въздействието на танца, което дължа на работливите състезателки от „Алексия“ и сериозните родители. Очаквах добра класация, защото усетих много подготвени децата си, но Гран При дори не смеех да си пожелая“, каза още Мавродиева. Тя благодари на своето семейство, както и на семействата на състезателките, за подкрепата, труда и куража в тези трудни времена.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *