Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Красива благодарност: Писма и картички от излекувани пациенти затрупват Ковид-екипите в МБАЛ-Добрич

Поредица от благодарствени писма изпращат излекувани пациенти до работещите в ковид-секторите на Многопрофилната болница за активно лечение в град Добрич

Лекарите и медицинският персонал на Ковид сектора към „МБАЛ-Добрич“ АД се радват на благодарствени писма от свои пациенти. Вече излекувани заболели от коронавирусната инфекция не пропуснаха да изкажат своята признателност към труда и професионализма на работещите в Ковид отделението, съобщиха от ръководството на добричката болница.

Част от хората, преминали вече през ковид-сектора, признават, че едва ли биха успели да разпознаят своите „ангели“ в бели престилки навън, тъй като са свикнали да ги виждат в защитни облекла. В писмата си те не пестят възхищението си от положените грижи и внимание,  докато са били на лечение в здравното заведение, коментираха медиците от екипа в ковид отделението.

В Ковид секторите за неусложнени пациенти на „МБАЛ-Добрич“ АД работят около 20 лекари и още толкова медицински сестри, работещи на по 12-часов сменен режим. На техните грижи са настанените на общо 105 легла, които в напрегнатата обстановка през последните седмици са заети почти напълно, припомнят от болничното ръководство.

За най-сложните случаи - тези, които са постъпили за лечение в Ковид сектора на ОАИЛ, грижи полагат шестима лекари и 10 медицински сестри.                       

Екипът на „МБАЛ-Добрич“ АД не крие благодарността си за жестовете на демонстрирана признателност и уверява, че никой от работещите в бяло не е забравил, че "Да се грижиш за живота и здравето на хората е призвание. Заедно можем да се справим"!

c