„Вила ди Полета“ в Добрич вече е магазин - за хранителни стоки от Добруджа
Бившият ресторант „Вила ди Полета“ вече е магазин и събира под един покрив хранителните стоки на производители от Добруджа. Трябва да залагаме на регионалното, вярва собственикът Богдан Богдев
Нов магазин работи в Добрич от броени дни – „Вила ди Полета“ има амбицията да събере под един покрив всички хранителни стоки от Добруджа, сподели собственикът му Богдан Богдев.
Намира се на мястото на досегашния ресторант. Той затвори врати в резултат на ограничителните мерки заради пандемията от коронавируса. За да се появи новият магазин.
Амбицията на Богдан Богдев, който именно там организираше преди 6 години първия фермерски пазар в Добрич, е да даде възможност за представяне на продукцията от Добрич и региона.
„Искаме да съберем всички добруджански стоки под един покрив. Смятам, че всички трябва да работим в тази посока. При нас три щанда са само с добруджански стоки и смятам, че всеки магазин трябва да има поне един такъв щанд, за да могат да бъдат подкрепяни местните производители“, обясни Богдев.
В последните години потребителите започват да осъзнават важността на идеята да се пазарува органична, чиста храна, произведена от локални ферми и градини. Това е един екологичен и отговорен начин да бъдем потребители, да бъдем част от общност и да си помагаме.
Сега в магазин „Вила ди Полета“ около 80-85% от стоките са от региона, на добруджански производители. Могат да се намерят мляко, сирене, колбаси, вино, мед, варива, консерви, брашна, пастети, лютеници.
Собственикът обясни, че предлага и био продукти, произведени в региона. Каза, че всички производители от региона могат да го търсят. Би се радвал в магазина да се предлага максимално широка гама от хранителни продукти на местни производители.
Сега в магазина могат да се намерят млечните продукти на мандра „Рогови“ и „Алфатар“, салатите на „Веселина“, колбасите на „Мийт ООД“ от с.Дропла, на фирма „Тропик“, шестима производители на мед, четири изби, трима производители на сокове, варива на фирма „Статев“ – нахут, боб, леща, брашна от каменната мелница на Тодор Моралийски. Със сигурност палитрата от стоки и производители още ще се увеличава.
Богдан Богдев счита, че тепърва ще се оформят силни региони и хората ще търсят именно регионалното. Това е видно и от факта, че гостите на хотела предпочитат при отпътуване да закупят именно местни хранителни продукти.
„Така трябва да се мотивираме ние, за да изпъкнем с нещо, с което сме много добри. Много ме радва, че производителите вече започват да обръщат внимание на опаковките, на етикетите – това създава бранд“, сподели още предприемачът.
В новия магазин има място за дегустация, където клиентите могат да консумират това, което са закупили – чаша вино, бира или сандвичи, разядки, колбаси.
Магазин „Вила ди Полета“ работи от 8 до 22 часа всеки ден.