Водещи новини - дясно Крими

От 10 до 20 години затвор грозят мъж от с. Изворово, убил роднина

Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд 46-годишният Д.К. от с. Изворово, убил свой роднина. Ако бъде признат за виновен той може да получи присъда от 10 до 20 години затвор.

Тялото на убития 60-годишен мъж било намерено на 11 октомври 2020 година на улица в селото с разкъсно-контузна рана в областта на главата. Предприетите действия по разследване на случая показали, че става дума за убийство.

Установено било, че ден по-рано, около 17 часа, жертвата отишъл в дома на роднината си Д.К. с бутилка ракия. Двамата пили, разговаряли и под влияние на алкохола помежду им започнал спор. Обвиняемият изгонил от дома си по-възрастния мъж.

Въпреки това скандалът продължил и извън дома му, като прераснал във физическа саморазправа. Д.К. успял за събори на земята по-възрастния си роднина, изтръгнал парче от бетонов ограден кол и с него ударил 60-годишния мъж в главата. След това обвиняемият оставил жертвата си в безпомощно състояние и се отправил към читалището в селото, където имало събиране на ловната дружина.

Предстои делото срещу 46-годишният обвиняем да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *