Генерал Тошево Крими Общество

Сигурност: 4,4 хил. лв. инвестираха за видеоконтрол в добруджанското село Спасово

Седем допълнителни HD камери за локално видеонаблюдение са били монтирани към поставените до момента шест устройства в генералтошевското село Спасово, информираха от Община Ген. Тошево.

Устройствата са от типа Security CCTV Camera – HD Infrared Waterproof и са разположени на няколко възлови места в селото. Всички камери са поставени на стълбовете за улично осветление, като няколко от тях обхващат периметъра в центъра на селото – около пощенския клон, кметството и читалището. Другите са монтирани на входно-изходните пътни артерии на селото – в напраленията Кардам, Сърнино, Дуранкулак и Вичово. Записващите устройства са инсталирани в кметството на село Спасово, а записите могат да бъдат съхранявани на хард диск за период от две седмици, коментираха от местната управа.

С монтираните до момента шест устройства, общият брой на камерите за видеонаблюдение в селото вече са 13 на брай. Целта на местната управа – редуциране нивото на битова престъпност.

„Все по-често видеонаблюдението в малките населени места се превръща в основен способ за разкриване на престъпления. Дребните кражби са често явление в нашето село. Освен това редовно предоставяме записи на полицията и на граничните власти, тъй като тук са засичани и имигранти“, коментира Андреан Симеонов, кмет на село Спасово.    

Хората в селото одобряват поставянето на локално видеонаблюдение, тъй като разбират, че основната идея е да се осигури безопасност и защита на местното население и жителите да водят спокоен живот.

Освен за по-сериозни престъпления видеозаписите служат най-вече и за установяване на хулигански прояви, които по принцип остават ненаказани. Инвестицията е в размер на 4483 лева и се реализира чрез капиталовата програма на Община Генерал Тошево.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *